Turkuun uusi hip hop -kulttuurin tukiyhdistys ja tapahtuma

Turussa järjestetään toukokuun puolivälissä, lauantaina 14.5. koko päivän kulttuuritapahtuma, joka juhlistaa suomalaista ja erityisesti turkulaista hip hop -kulttuuria. Tapahtumalla kerätään samalla varoja turkulaisen hip hop -kulttuurin tukiyhdistyksen perustamiseen.

”Järjestämme kokonaisvaltaisen, koko päivän kulttuuritapahtuman Turun TVO:lla. Freshcode nimeä kantaneet tapahtumat järjestettiin ensimmäistä kertaa jo yli kymmenen vuotta sitten Turussa Brinkkalan pihalla. Nyt on aika tuoda kokonaisvaltainen kulttuuritapahtuma takaisin ja päivittää se vuoteen 2016. Tapahtumassa ansioituneet graffititaiteilijat maalaavat tapahtumapaikan terassille rakennetun seinän ja terassia rajaamaan tuodut kontit. Maalaamista säestävät tunnetut levynkeräilijät aarteineen. Iltatapahtumassa esiintyvät suomirapin legendat Chydeone & Lempi Joe, sekä mm. Turussa uraansa rakentanut uudemman polven rap-artisti Haamu. Nyt Freshcode -nimi on annettu järjestävälle organisaatiolle ja tapahtuma kulkee Freshcode Unity Jam -nimellä.”, kertoo tapahtumajärjestäjä. Freshcoden taustalta löytyy pitkään turkulaisen hip hopin kentällä toiminut kaksikko, lukuisine yhteistyökumppaneineen.

”Turun kaupunki lähti mukaan tapahtumaan, tarjoten käyttöömme kaksi tänä vuonna katukuvaan ilmestyvää ”taidekolmiota” – jotka tänä vuonna ovatkin siirreltäviä kontteja. Ilmoilla on muutenkin uuden ajan tuntua, kun kaupunki lähtee mukaan näin avoimesti ja joustavasti.”

Tulevaisuuteen katsotaan myös järjestäjäorganisaatio Freshcoden toimesta. Tarkoituksena on tämän vuoden aikana perustaa ja rekisteröidä turkulaisen hip hop kulttuurin tukiyhdistys. Myös tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista, hip hopin perinteille kumartavaa kulttuuritapahtumaa.

”Meistä on tärkeää juuri nyt järjestää omannäköisemme tapahtuma. Uskomme blockparty-henkeen ja omaehtoiseen tekemiseen, ja siihen että tämänkaltaista tapahtumaa ja toimintaa tarvitaan. Esiintyjäkaartimme koostuu lähes jokaisessa tapahtumaosiossa sekä kokeneemmista että nuoremmista osaajista. Toivomme voivamme järjestää avoimen ja inspiraatiota mahdollisimman monelle antavan tapahtuman hyvässä hengessä.”, järjestäjä toteaa.

Freshcode Unity Jam -tapahtumaa ja perustettavan tukiyhdistyksen toimintaa voi tukea hankkimalla sisäänpääsyn iltatapahtumaan, tai osallistumalla muulla tavoin joukkorahoituskampanjaan 8.5. mennessä mesenaatissa täällä.

Voit myös äänestää Freshcode Unity Jamia Basson ja Helenin ”Maailman parasta kaupunkienergiaa” -stipendihaussa täällä.

Tutustu tapahtumaohjelmaan tarkemmin tapahtuman nettisivuilla: www.freshcodeunityjam.fi.