Mimmit peinttaa goes Gallen-Kallela

Mimmit vierailivat toukokuun lopulla Museoiden yön Akseli goes urban -tapahtumassa Gallen-Kallelan Museossa Espoon Tervaspäässä. Maalasimme neljän naisen voimin pihapiiriin kaksi kokonaisuutta, jotka ovat sekoitus urbaania kaupunkikulttuuria ja hieman naisenergiaa Akselin tuotannon innoittamana.

Viva Granlundin vetämä keskustelu katutaiteesta ja sukupuolesta sekä Menkka Haukka Fashion Show 2016 -performanssi teki illasta hienon kokonaisuuden.

Museon sisältä löytyi myös Othervoices katutaideteos, jonka Viva Granlund maalasi aiemmin keväällä Akseli Gallen-Kallelan ateljeen seinään. Teos kuului osaksi Silent Space – Intensified Integrities -näyttelyä. Teos nosti esiin katutaiteen vähäiselle näkyvyydelle jääneitä feministisiä ja queer -näkökulmia.

Museon tuleva Malmin Madonna -näyttely avautuu 4.6. alkaen. Siihen saakka museo on suljettu, mutta silti kannattaa mennä käymään vaikka pyöräillen ihastuttavassa Tervaspäässä. Kahvila on avoinna päivittäin klo 11–18 ja pihamaalla voi ihastella museoiden yössä toteutettuja Mimmit peinttaa -seinämaalauksia vielä hetken aikaa.

Tapahtuman tuotanto: Gallen-Kallela Museo ja Liisi Soroush