KatuART-graffitityöpajat nuorille Turussa 11.–12.9.

Ensi viikonloppuna 11.–12.9. Turussa järjestetään kaksipäiväinen graffiti-workshop turkulaisille nuorille. Kaksipäiväistä työpajaa ohjaavat taiteilijat Stas Bags ja Jukka Hakanen. Työpajojen aikana tehdään yhteinen graffititeos Varissuon liikekeskuksen seinään.

ILMOITTAUDU MUKAAN: soile.tirri@venajaseura.com, puh 041-544 6131

Stas Bags on 30-vuotias pietarilainen monipuolinen taiteilija, joka on tehnyt graffiteja jo 18 vuotta. Graffiteista hän on siirtynyt teknologisiin installaatioihin ja maalauksiin. Stas vierailee Turussa ensimmäistä kertaa. Jukka Hakanen on puolestaan tunnettu turkulainen muotoilija, joka aloitti graffitien teon 2000-luvun alussa. Jukan graffitit koristavat maisemaa ympäri Turkua ja myös ulkomailla, esim. Kööpenhaminassa ja Ljubljanassa.

Työpajat on tarkoitettu 14–20-vuotiaille turkulaisille nuorille, ja niiden avulla on tarkoitus lisätä nuorten harrastemahdollisuuksia katutaiteen parissa sekä vaikuttaa sitä kautta omaan kaupunkiympäristöönsä ja viihtyvyyteen. Työpajat nostavat esille nuorten omaa kädenjälkeä ja nuoruutta kaupungin katukuvassa.

Työpajat tuovat myös esille venäläistä katutaidetta ja sen korkeaa tasoa naapurimaassa. Suomi-Venäjä-Seura haluaa tuoda työpajojen kautta esille uudenlaista Venäjää ja nuoren polven taiteilijoita Turun ystävyyskaupungista Pietarista.

Graffitiseinän paljastaa lauantaina 12.9. Turun monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja Muhis Azizi Varissuon pihakarnevaalin yhteydessä klo 16.00. Teoksen paljastamisen yhteydessä järjestetään myös pientä kulttuuriohjelmaa, jonka tuottaa Yhdessä-yhdistys.

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Turun vapaa-aikatoimialan ja Yhdessä-yhdistyksen kanssa. Hanketta on tukenut Opetus-ja kulttuuriministeriö.

 https://www.facebook.com/events/1489849494646408/

http://www.milkandvodka.ru/

http://www.jukkahakanen.fi/