Graffitin SM Säännöt

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

GRAFFITIN SM 2016 OHJEET JA SÄÄNNÖT

 

Kilpailuun osallistuminen on ikärajaton ja kaikille avoin. Kilpailu on henkilökohtainen ja osallistuminen tapahtuu omalla nimellä tai taiteilijanimellä. Joukkueosallistumisia ei hyväksytä kilpailuun. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä järjestäjälle lyhyt taiteilijaesittely itsestä sekä kolme kuvaa omista graffiteista.

 

Lähetetyt graffitikuvat tulee olla laillisista paikoista ja osallistuvan taiteilijan omista töistä vuosilta 2015 tai 2016. Työt pitää olla nimetty ja kuvien minimiresoluutio leveyssuunnassa tulisi olla vähintään 1200px.

 

Osallistumiset tulee lähettää 5.6.2016 mennessä osoitteeseen graffitinsm(at)katutaide.com. Kilpailuun lähetetyt osallistumiset julkaistaan alkukarsintasivulla www.katutaide.com/graffitin-sm/graffitin-sm-alkukarsinta yleisöäänestystä varten.

 

Alkukarsinnan yleisöäänestysosuus alkaa 6.6.2016 ja päättyy 30.6.2016.

 

Finaali

 

Joensuussa 9.-10.7. järjestettävään Graffitin SM 2016 finaaliin valitaan maalaamaan viisi parasta alkukarsintaan osallistunutta kilpailijaa.

 

Yleisöäänestyksen voittaja menee suoraan finaaliin.

 

Loput neljä finalistia valitsee kilpailun arvoisa tuomaristo pisteyttämällä karsintaan lähetetyt osallistumiset.

 

Loppukilpailuun selvinneet julkaistaan tapahtumasivulla 3.7.2016 ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

 

Tuomaristo

 

Seitsenhenkinen Graffitin SM 2016 tuomaristo koostuu kuva- ja graffittitaiteen ammattilaisista:
– Graffitin SM 2015 voittaja Trama
– Vantaan taidemuseon Artsin johtaja Kati Huovinmaa
– Pohjois-Karjalan visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Lotta Pyykkönen
– Itä-Helsingin lahja suomihiphopille Notkea Rotta
– PoeCDC
– CesarWMD
– MorsWRTC

 

Loppukilpailu

 

Graffitin SM 2016 -loppukilpailu järjestetään Joensuussa 9.7.2016-10.7.2016, jona aikana finaaliin päässeet sitoutuvat olemaan paikalla Joensuussa. Loppukilpailussa maalataan noin 20m pitkä ja 2,5m korkea tila kilpailijaa kohden.

 

Jokaisella loppukilpailuun osallistujalla saa olla yksi ennalta nimetty henkilö auttamassa työn tekemisessä.

 

Järjestäjä toimittaa jokaiselle osallistujalle loppukilpailua varten 50 spraypurkkia maalia.

 

Graffitin SM 2016 -kilpailuun osallistumiseen ei ole ylä- tai alaikärajaa. Mikäli loppukilpailuun selviytynyt osallistuja on alaikäinen, on osallistujalla oltava paikalla Joensuussa asianmukainen täysi-ikäinen valvoja.

 

Graffitin SM 2016 -kilpailuun osallistuneet taiteilijat antavat tapahtumanjärjestäjille, sekä tapahtumanjärjestäjän yhteistyökumppaneille kaikki oikeudet käyttää kilpailuun liittyvää kuva- ja tekstiaineistoa markkinoinnissaan. Tämä sisältää alkukarsintaan lähetetyt osallistumiset, sekä Joensuun loppukilpailun aikana ja jälkeen kuvatut ja tuotetut aineistot. Loppukilpailuteosten oikeudet siirtyvät kiinteistön omistajalle kilpailun päätyttyä 11.7.2016.

 

Loppukilpailutyöt ja niiden arviointi

 

Graffitin SM 2016 –kilpailun tuomaristo pisteyttää työt ennalta määrättyjen kriteerien mukaan seuraavanlaisesti, ei tärkeysjärjestyksessä; tyyli, värien käyttö, tekniikka, kokonaisuus sekä omaperäisyys.

Eniten pisteitä saanut taiteilija valitaan Graffitin Suomen Mestariksi 2016. Voittaja julkistetaan ja palkitaan Ilosaarirock -festivaaleilla 17.7.2016.

 

Palkinnot

 

Kilpailun pääyhteistyökumppani Pohjois-Karjalan Osuuskauppa lahjoittaa voittajalle 2000€:n pääpalkinnon.

 

Muuta

 

Mikäli sinulla on kilpailuun liittyviä kysymyksiä, meilaa graffitinsm(at)katutaide.com ja autamme sinua parhaamme mukaan.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][/vc_column][/vc_row]