Kemi / WD

wd_NoPlaceLikeHome

Balilta kotoisin oleva WD aloitti katutaiteen parissa vuonna 2000. WD:n muraalit ovat usemmiten itse rakennusta ja sen muotoja hyödyntäviä sekä niihin sulautuvia mielikuvituksellisia kokonaisuuksia. WD pyrkii kommunikoimaan töidensä välityksellä vallitsevan ympäristön kanssa.

– WD eli ”Wild Drawing” (suom. villi piirros) tarkoittaa itse asiassa kuvia, jotka kasvavat ja kukoistavat keskellä urbaania sementtiviidakkoa, WD avasi taiteilijanimeään I Support Street Art:n haastattelussa.

Sarjakuvista ja graafisista novelleista vaikutteita ammentaneen WD:n fotorealistinen tyyli on tunnistettavan omaleimainen.

UPEA16:n myötä Kemiin saapuva WD toteuttaa töitään myös kanvaaseille, ja osa hänen säväyttävimmistä teoksistaan ovat maisemaan uppoutuvat taulut.

wd_exile

WD käyttää muraaleissaan sekatekniikkaa, yhdistellen mm. rulla- ja spraymaaleja. Kuvataiteen ja käytännön taiteiden tutkinnot suorittanut WD on myös kiertänyt katutaidefestareita Aasiassa, Euroopassa ja Amerikassa, ja hän on kysytty artisti ympäri maailman.

Kotisivut
Facebook