Upea_taiteilija_WD_banner_1200x330
upea16_kohteet_kemi_1200x330
Upea_dripit_1200x330
katutaide-banneri-tikkurila01_tekstilla
yhteistyokumppanit_UPEA_1200x330

Kemi / WD

wd

 

 

Kemi sai vierailevaksi taiteilijakseen Balilta kotoisin oleva WD:n. WD eli ”Wild Drawing” toteutti julkisivumuraalin Kemin keskustaan viisikerroksiseen taloon osoitteessa Keskuspuistonkatu 10-12.

 

WD aloitti katutaiteen parissa vuonna 2000. Taiteilijan muraalit ovat useimmiten itse rakennusta ja sen muotoja hyödyntäviä sekä niihin sulautuvia mielikuvituksellisia kokonaisuuksia. ”Wild Drawing” (suom. villi piirros) tarkoittaa kuvaa, joka kasvaa ja kukoistaa keskellä urbaania sementtiviidakkoa.

 

Sarjakuvista ja graafisista novelleista vaikutteita ammentaneen WD:n fotorealistinen tyyli on tunnistettavan omaleimainen. WD toteuttaa töitään myös kanvaaseille, ja eräät hänen säväyttävimmistä teoksistaan ovatkin ympäristöä muovaavat ja maisemaan upotetut taulut. WD käyttää muraaleissaan sekatekniikkaa yhdistellen muun muassa rulla- ja spraymaaleja. Kuvataiteen ja käytännön taiteiden tutkinnot suorittanut WD on kysytty artisti ympäri maailmaa ja hän onkin kiertänyt katutaidefestivaaleja Aasiassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Making of WD @ Upea16