Upea_taiteilija_maenpaaSomervuori_banner_1200x330
upea16_kohteet_hyvinkaa_1200x330
Upea_dripit_1200x330
katutaide-banneri-tikkurila01_tekstilla
yhteistyokumppanit_hyvinkaa_1200x330

Hyvinkää / Kim Somervuori & Teemu Mäenpää

KIM_TEEMU_FACEHyvinkään juna-aseman edusta Sillankorvankadulla sai muraaliteoksen kotimaiselta kuvataiteilijakaksikolta Kim Somervuorelta ja Teemu Mäenpäältä.

 

Somervuori on kriitikoiden ylistämiä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä ansioluetteloonsa kerännyt espoolainen kuvataiteilija. Somervuori valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2012. Hän toteuttaa teoksiaan seinämaalauksina, kollaaseina, kolmiulotteisina objekteina, installaatioina ja kanvaaseina. Taiteilijana Somervuori tunnetaan erilaisten maisemien muutoksien tutkijana, pintojen muokkaajana ja vastakohtien yhdistelijänä. Erityisesti teoksissa on läsnä katutaiteen maailman sekoittuminen perinteisempään korkeataiteeseen.

 

Tampereelta kotoisin olevan Teemu Mäenpää on ammattitaiteilija, jolla on juuret graffititaiteessa. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä esittäytynyt Mäenpää on kerännyt näyttelymeriittiä myös ulkomailla ja hänen töitään löytyy sekä yksityisistä että yhdistysomisteisista kokoelmista. Lisäksi Mäenpää tunnetaan useiden suurten seinämaalausten ja tilateosten tekijänä.

Making of Kim Somervuori & Teemu Mäenpää @ Upea16